הצטרפות לביטוח סיעודי איננה רק מהלך קל לביצוע אלא גם חשוב מאוד. לא פחות חשוב, להכיר את הטענות הנפוצות של חברות הביטוח, שלא תמיד ממהרות לאשר את תביעתו של המבוטח הסיעודי.
חשיבות תמיכת חברת הביטוח
פוליסת ביטוח סיעודי ניתן לרכוש באופן פרטי, בפוליסות קבוצתיות (דרך מקום עבודה למשל) או במסגרת ביטוחים משלימים של קופות החולים. מטרת הביטוח היא לממן את ההוצאות הגבוהות עד מאוד הכרוכות בטיפול שנזקק לו המטופל הסיעודי.
היות ומצב סיעודי עשוי בהחלט להצריך טיפול של עשרים וארבע שעות ביממה, ללא ביטוח יתקשו מרבית האנשים לממן את הטיפול. באמצעות ביטוח, קל לממן את ההוצאות, בין אם קיים צורך בשכירת שירותי עובד זר סיעודי ובין אם מחלקה סיעודית בדיור מוגן או בבית אבות.העדר גילוי מלא
בעיה נוצרת, כך על פי חברות הביטוח השונות, כאשר מבוטח לא מספק מידע מלא ומדויק על מצבו הרפואי. לא מעט טענות דחייה נפוצות של חברות הביטוח כלפי מבוטחים המגישים תביעה למימוש ביטוח סיעודי נובעות מכך שהמבוטחים לא מסרו מידע מלא בבקשת ההצטרפות לביטוח.
יש מקרים שבהם הדחייה גורסת שהייתה הסתרת מידע של ממש, ולא רק אי גילוי מידע עקב טעות או אי הבנה של טפסי הצטרפות. במידה ומבוטח מצטרף לביטוח כאשר הוא מסתיר מצב רפואי קיים, בין אם מדובר במצב סיעודי ובין אם מדובר במצב אחר, קיים סיכוי גבוה לדחייה.כדי למנוע זאת, יש למסור לחברת הביטוח או לסוכן מטעמה מידע נכון, אמין ומדויק ואם צריך – להסתפק בפוליסה עם החרגות.
גרסת חברת הביטוח
בשולי הדברים יש לומר שחברות ביטוח עשויות לנסות לדחות תביעה לגיטימית בטענה של חוסר גילוי מידע מלא. לא תמיד צריך לקבל את הדברים כפי שהם. יש מצבים שבהם ניתן לערער על כך ואף לשנות את ההחלטה הקודמת.ידועים גם מקרים שבהם מבוטח סיעודי וחברות ביטוח שונות הגיעו לפשרה לאחר הגשת תביעה לבית המשפט.
טענה אפשרית כבדת משקל: אי עמידה בתשלומי הפרמיהמבחינה חברת הביטוח, מדובר למעשה בהפרה של חוזה הביטוח. המבוטח אמור לשלם את הפרמיות באופן רציף וסדיר.
יחד עם זאת, ישנם מקרים שבהם הוחסרו פרמיות בשל טעות בבנק או בשל סיבה אחרת שהמבוטח לא היה מיודע אליה. גם במקרה זה, לא כדאי למהר ולקבל את טענת חברת הביטוח בלי לבדוק את הדברים לעומק.